dinsdag 16 februari 2010

Delen!

Online documenten delen is de toekomst. In google docs heb ik het competentieprofiel voor docenten geplaatst. Dit competentieprofiel is opgesteld door 4 Lerarenopleidingen voor de beginnende docent. Op het Ichthus College gaan we de komende weken dit profiel naar onze school bewerken en meer concreet maken. In de teams wordt het besproken en in de ipbgesprekken krijgt het een prominente plaats. Er wordt met de docent besproken welke ondersteuning hij nodig heeft om de competenties te verwerven.
Gisteren heb ik uitleg gekregen over het Communicatie Platform dat CCC en TAK/Landstede al gebruiken. Het biedt de mogelijkheid om in een beveiligde omgeving samen aan documenten te werken. Vakcommunities zijn heel simpel te realiseren over de scholen heen.
Een mooie start voor de directieteams zou zijn het delen en samen construeren van een scholingsgids met als voorbeeld die van het CCC.
Wie doet mee?

2 opmerkingen:

  1. Om even terug te komen op jouw reactie m.b.t. screencasting. Ik merk dat er bij veel collega's de behoefte bestaat om uitleg te krijgen over het invullen van het digitaal portfolio, men is nog te onbekend met deze werkwijze. Zo richting de IPB gesprekken, nemen de vragen enorm toe. Zoiets zou je stap voor stap in een instructiefilmpje kunnen uitleggen, zodat docenten daar zelf wegwijs mee raken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anne-heidi heeft een mooie opmerking inderdaad. Misschien zouden jullie dat eens samen kunnen oppakken?

    Het mooie is, dat het communicatieplatform straks allerlei functionaliteiten biedt wat je zult herkennen vanuit de 'niet besloten wereld'.

    Alles komt uiteindelijk vanzelf weer bij elkaar toch?

    BeantwoordenVerwijderen