zondag 14 februari 2010

Wiki's in het onderwijs

De wiki van basisschoolleerkracht Elke Das is de meest aardige die ik heb gezien.
Bij Kennisnet zijn er veel lege wiki's. Dit geeft mij aan dat het een tool is die nog uitontwikkeld en ontdekt moet worden. Het lijkt mij zeer bruikbaar voor het geven van een groepsopdracht aan leerlingen. Wel jammer dat de geschiedenis van wat ieder lid doet niet wordt bewaard, zoals bij een weblog.
Voor kortdurende opdrachten is het wel bruikbaar en voor zaken waar het eindproduct alleen geldt (zoals docenten die een teamplan maken in IJsselmuiden).
Wist je datje: in moodle zit niet alleen de mogelijkheid voor wiki maar ook voor poll's. De docenten op de bovenbouwlocatie havo/vwo gaan dinsdagmiddag in een poll stemmen over 45 of 50 minuten leseenheid!

Afgelopen dinsdag is het onderbouw team in Kampen gestart met het vullen van de ELO. De eerste opdracht was een You Tube filmpje bij het eerstvolgende lesonderwerp te zoeken. Zie de ppt die Evelien Hoekman hiervoor gebruikte:

1 opmerking:

  1. Wat een mooie opdracht door de filmpjes in lessen op te nemen. En dat in moodle een poll stemmogelijkheid zit wist ik ook niet. Dank je voor de tip!

    Mbt wiki's heb je het niet helemaal bij het rechte eind. Je kunt aan de achterkant juist wel zien wat ieder groepslid heeft gedaan (of niet heeft gedaan). Inderdaad een van de mooie toepassingen om als docent ook grip op een projectgroepje te houden.

    BeantwoordenVerwijderen